Eerste elektrische AVANT in de Benelux

Artikel delen

Op 8 februari 2017 werd een elektrisch aangedreven AVANT kniklader afgeleverd bij Kwekerij Menkehorst. De AVANT e5 is de eerste elektrisch aangedreven kniklader in het gamma van de Finse fabrikant. De machine is voorzien van een lood-zuur batterij én een eigen laadsysteem.
 
Het bedrijf van de familie Menkehorst is al meer dan 40 jaar lang gespecialiseerd in het kweken van bomen, sierheesters, vormplanten, haagplanten, taxus en buxus. Aan de rand van de voorjaarsbeurs 2017 die het bedrijf organiseerde, vond de officiële overhandiging plaats van de sleutels van de gloednieuwe AVANT e5.
Tom Raepers van AVANT Machinery: ‘Consumenten en fabrikanten denken tegenwoordig veel milieubewuster en de wetgeving omtrent de emissienormen voor machines wordt steeds strenger. Met de accu-aangedreven kniklader komt AVANT tegemoet aan de stijgende vraag naar elektrische machines, met een verlaagde geluidslast en zonder uitstoot van schadelijke stoffen.’
 
Breed toepassingsgebied
Op het vlak van karakteristieken en afmetingen, komt de elektrische e5 het meest in de buurt van de dieselaangedreven 528, waarmee hij, op de motor na, de meeste componenten deelt. Het toepassingsgebied voor deze elektrische kniklader is zeer divers. Zo kan hij worden ingezet voor goederenbehandeling in gesloten ruimtes en/of in werkomgevingen waar er strikte emissienormen of geluidsrestricties van toepassing zijn.
De geïntegreerde batterijlader, maakt het mogelijk om de batterijen altijd en overal te kunnen opladen zodra er een 230V / 10A stopcontact aanwezig is, terwijl het accu-wisselsysteem garant staat voor de continuïteit van het werk. Op die manier kan de gebruiker de hele dag door een beroep blijven doen op zijn machine.
 
Gezond werken
Roy Menkehorst van Menkehorst Kwekerijen: ‘Omdat onze kwekerij integraal onderdeel is van het landschap waarin we ons bevinden, wordt er binnen ons bedrijf zeer veel waarde gehecht aan een duurzame, milieubewuste productie van onze gewassen. We willen het milieu met onze bedrijfsvoering zo weinig mogelijk belasten. Daarom hebben we in het verleden al tal van initiatieven genomen en blijven we elke dag op zoek gaan naar nieuwe opportuniteiten. Voorbeelden zijn recyclage van gebruikt water, strikte afvalscheiding, inzaaien van autochtone bloemenmengsels en geïntegreerde gewasbescherming. In het kader van deze visie is de aankoop van onze elektrische AVANT dus een logische en weloverwogen investering. We zijn er dan ook trots op dat we als eerste bedrijf in de Benelux kunnen gaan werken met de elektrische AVANT. Door te investeren in elektrisch intern transport verminderen wij immers de uitstoot en geluidsoverlast van onze machines, waardoor het milieu minder belast wordt en onze medewerkers in een gezonde omgeving hun werk kunnen uitvoeren.’
 
AVANT Machinery NV
www.avantmachinery.nl