Actuele kennis voegovergangen via nieuwe online tools

Artikel delen

Platform Voegovergangen en Opleggingen (PVO), hét kennisplatform voor voegovergangen en opleggingen in de infrastructuur, heeft een vernieuwde website pveno.nl gelanceerd. Tools zoals online handboeken, product-factsheets en een meerkeuzematrix ontsluiten snel en specifiek actuele kennis en informatie.
 
De tools zijn vooralsnog alleen beschikbaar voor het onderdeel voegovergangen. De tools voor opleggingen worden momenteel uitgewerkt. Wel kunnen leden elkaar, en de markt, inspireren door voorbeeldprojecten uit te lichten met vermelding van de bijbehorende producten.
 
Online handboek en factsheets voegovergangen
De syllabus van de meerdaagse cursus Voegovergangen en opleggingen vormt de basis voor twee nieuwe online handboeken: Voegovergangen en Opleggingen. Door de digitalisering is de informatie altijd actueel. Met de komst van de nieuwe website lanceert PVO eerst het handboek voegovergangen. Aan het handboek opleggingen wordt hard gewerkt: in het eerste kwartaal van 2017 volgt een eerste opzet op de website.
In januari 2017 verschijnen de factsheets voegovergangen. Deze geven informatie over en inzicht in de producten die beoordeeld zijn door Rijkswaterstaat GPO. Denk aan erkende producten die in het (hoofd)wegennet worden toegepast, validaties van Rijkswaterstaat op basis van RTD1007-2, prestaties zoals capaciteit, levensduur en RAMS-aspecten.
De online handboeken en de factsheets sluiten aan op de meerkeuzematrix (MKM). De MKM voert op basis van project- en objectinformatie controles en berekeningen uit, bijvoorbeeld voor belastingcombinaties of geluidseisen, waarna een overzicht van toepasbare producten volgt. Deze tool helpt in de keuze voor een geschikt voegproduct en biedt meer bedrijfszekerheid.