Succesvolle invaaroperatie aquaduct N31Harlingen

Artikel delen

Het aquaduct in de nieuwe N31 ligt op zijn plek. Met een zestal lieren werd hij vrijdag 31 maart 2017 in 7 uur op zijn definitieve plek in het Van Harinxmakanaal gevaren. De volgende stap was het naar de bodem brengen van het aquaduct. De lengte van het aquaduct is 65 meter.
 
Vanaf een speciale spottersplek op rondvaartboot De Waterpoort, de Koningsbrug en twee uitkijkpunten hebben circa 2.000 mensen het werk gevolgd. Dit werd met veel enthousiasme gedaan door de Harlingers.
Het daadwerkelijke invaren ging een aantal uren later van start dan gepland. Reden hiervoor is dat er tijdens het overbrengen van de lieren donderdagnacht één van de drie vijzels was geraakt. Deze moest onder water aangepast worden voordat het invaren kon starten.
Het aquaduct is onderdeel van de vernieuwing van de N31 bij Harlingen. De nieuwe weg wordt verdubbeld, verdiept aangelegd en kruist in de toekomst 4 viaducten, een spoorviaduct en Van Harinxmakanaal met een aquaduct. De nieuwe weg wordt eind dit jaar in gebruik genomen. De gemeente Harlingen, Rijkswaterstaat, de provincie Fryslân, ProRail en Ballast Nedam werken samen aan de vernieuwing van de N31 ter hoogte van Harlingen.
 
Meer informatie over de nieuwe N31 Harlingen vindt u op www.n31harlingen.nl.