Bosch Beton krijgt als één van de eerste het internationale CSC-certificaat

Artikel delen

Woensdag 12 april 2017 heeft Bosch Beton, als één van de eerste wereldwijd, het internationale Concrete Sustainability Council certificaat (CSC-certificaat) ontvangen. Zij kregen dit internationale keurmerk voor duurzaam beton uit handen van Ron Leppers van SGS Intron, tijdens event Building Holland in RAI Amsterdam. Met dit certificaat toont Bosch Beton aan duurzame en verantwoorde betonwaren te produceren door te voldoen aan een aantal strenge eisen.
 
Het CSC-certificaat laat zien dat een bedrijf op een ecologisch, sociaal en economisch verantwoorde manier opereert. Deze relevante aspecten komen terug in onder andere het productieproces van een bedrijf.
 
Het CSC-certificaat is ontwikkeld door het Concrete Sustainability Council (CSC), een groep internationale cement- en betonbedrijven, samen met een aantal vertegenwoordigende brancheverenigingen. Het doel van het CSC-certificaat is om aan opdrachtgevers en belanghebbenden te laten zien dat de betonwaren van de desbetreffende partij duurzaam zijn en voldoen aan een aantal strenge eisen. Dit zijn kwaliteits-, veiligheids- en milieueisen.
 
Vanaf het begin is Bosch Beton al nauw betrokken geweest bij het opzetten van de pilot  rondom het CSC-certificaat. Tijdens deze pilot, die gestart is in 2014, hebben er verschillende partijen uit de betonsector met elkaar gebrainstormd over het CSC-certificaat. Het eindresultaat: de eerste certificering wereldwijd van een betonwarenbedrijf gespecialiseerd in keerwanden.