3.000 toekomstboodschappen onder aquaduct verstopt

Artikel delen

Begin april hebben wethouder Harry Boon en Projectmanager Gosse Schriemer 3.000 boodschappen voor de toekomst laten verstoppen in het Van Harinxmakanaal. Een duiker bracht een waterdichte metalen buis met de ingevulde kaartjes naar de bodem van het kanaal en verstopte ze onder het aquaduct in de N31 bij Harlingen.
 
In de maand februari ging het team van N31 Harlingen op pad langs bij alle kinderen op de basisscholen in Harlingen en Midlum. De kaartjes werden uiterst geconcentreerd en goed doordacht beschreven door alle kinderen. Ook de rest van Harlingen kreeg de kans om een boodschap in te leveren. De brievenbus displays stonden in diverse supermarkten, de bibliotheek en zelfs bij de voetbalvereniging. Met als resultaat 3.000 ingevulde kaartjes.
 
Verstoppen
De kaartjes met alle boodschappen gaan mee in een waterdichte tijdscapsule het aquaduct in en zullen onder water verdwijnen. Deze blijft hier bewaard voor de mensen in de toekomst en zal, naar alle waarschijnlijkheid over honderd jaar, wanneer het aquaduct weer vernieuwd wordt, worden gevonden.
 
Bron: Provincie Fryslân, Rijkswaterstaat en de gemeente Harlingen