Provincie Zuid-Holland betaalt mee aan groene buurtinitiatieven

Artikel delen

Crowdfunding – vroeger zeiden we gewoon ‘geld inzamelen’ – is een moderne manier om geld bij elkaar te brengen voor een goed doel. Onder het motto ‘geen beter doel dan een groen doel’ proberen steeds vaker bewoners van buurten in Nederlandse gemeenten, al dan niet verenigd in een buurtvereniging, groene initiatieven te financieren door middel van crowd funding. Dus door zelf geld bij elkaar te brengen. De provincie Zuid-Holland wil dergelijke groene initiatieven ondersteunen door het ter beschikking stellen van een ‘matching grant’. Dat is een subsidie ter hoogte van hetzelfde bedrag dat de buurt in een Zuid-Hollandse gemeente bij elkaar heeft weten te krijgen, tot een maximum van 5.000 euro. De provincie is verplicht zuinig om te gaan met geld en stelt dan ook de nodige voorwaarden aan de crowdfunding acties, wil men voor steun in aanmerking komen. In het Provinciehuis wordt een workshop gegeven voor geïnteresseerden.