Nieuw mountainbikeparcours in Almere

Artikel delen

In opdracht van gemeente Almere is aannemer Jos Scholman gestart met de aanleg van het zogenoemde 'Mountainbike Trial Park'. Het grondverzet moet hier uiteindelijk resulteren in een 700 meter lange baan vol glooiingen, waarop de eerste wedstrijd in juni dit jaar zal worden verreden. Het parcours wordt een onderdeel van sportpark Fanny Blankers Koen en ligt direct naast het stadion van voetbalclub Almere City FC. Het gehele parcours is ruim 5.200 m² groot. Het gebied zal worden omsloten door nieuwe en verbrede watergangen. In totaal wordt er zo’n 7.000 kuub grond verwerkt en verplaatst, waarbij de grondstoffen uit de watergangen worden hergebruikt in het parcours. Het gebied wordt gerealiseerd op initiatief van fietsvereniging FRTC Almere, die bij de gemeente een plan indiende.
 
Aannemingsbedrijf Jos Scholman
www.josscholman.nl