Grondzuiger als alternatief voor graven

Artikel delen

Graafschade geeft een enorme kostenpost. De laatste cijfers geven aan dat er in Nederland in een jaar bijna 33.000 schades zijn gemeld: dat is 26 miljoen euro. U kunt zelf graafschade beperken of nog beter te voorkomen met de TinBin Grondzuiger van Nimatech aan uw graafmachine.
 
De TinBin Grondzuiger is inzetbaar voor het vervangen van grond rond bomen, grondwerken in de stad waar zich ondergronds een kabel-spaghetti bevindt en vrijmaken van huisaansluitingen bij rioolwerk. Ook is dit systeem handig voor het uitgraven bij moeilijk bereikbare plekken, ballast bed vervangen bij spoorrails en het droog zuigen van een wegdek.
Deze hydraulisch aangedreven zuigmachine wordt als uitrustingsstuk met een snelwissel gekoppeld aan uw kraan. De TinBin is een compacte zuigbox met een afmeting van 2,3 x 2 meter en gewicht van 1.300 kg. In de zuigbox bevinden zich een krachtige ventilator en opslagtank. De zuigslang kan een flexibele zuigslag zijn, met een lengte tot 3,5 meter. Deze wordt met de hand bediend. De flexibele zuigslang is middels verjonging te verlengen. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van de starre buis met eventueel hydraulische rotator om materiaal los te wringen.
Dankzij de korte afstand van het aan te zuigen product tot aan de blower heeft de grondzuiger een enorme zuigkracht. Deze kan dus ook breed ingezet worden. Al het opgezogen materiaal belandt in een opvangbak van 750 liter. Onderaan de grondzuiger bevinden zich hydraulische loskleppen om het opgezogen materiaal te lossen.
De TinBin grondzuiger werkt optimaal aan een kraan van minimaal 14 ton, olieflow van minimaal 150 l/minuut en een druk van 280 bar. De grondzuiger beschikt over een olielekleiding.
 
Nimatech, www.grondzuigen.nu en www.nimatech.nl/tinbin