Lichte straatkolk met grote inhoud

Artikel delen

De Renoflow Straatkolk van Pipelife is een robuuste straatkolk met een gering gewicht. Deze straatkolk heeft extra veel inhoud en is heel flexibel.
 
Met een maximaal toegestane verkeersbelasting van C 250 kN voldoet de Renoflow Straatkolk als eerste kunststof kolk aan deze norm. Zowel de Europese testen als die van KOMO-keur worden p0robleemloos doorstaan. De schacht, uitlaatgarnituur en bodem zijn gemaakt van hoogwaardig slagvast polypropyleen (PP). Hij is hierbij extra goed beschermd tegen extreem lage temperaturen en chemische stoffen.
Zand en modder verzamelen zich vaak op grote schaal in een straatkolk. Hiertoe beschikken kolken over een speciale zandopvang, die een inhoud kan hebben van 7 tot 50 liter. De Renoflow Straatkolk heeft de grootste zandvang met een inhoud van maar liefst 52 liter. Dus op termijn hoeft hij minder vaak te worden geleegd.
 
Vuilfilter en stankafsluiter
Om te voorkomen dat er bladeren het riool in gaan, beschikt hij over een zeer effectief vuilfilter. Ook makkelijk te inspecteren en te reinigen. Het bodemprofiel is zo gemaakt dat een vacuüm wordt voorkomen: klein vuil en water worden gecentreerd en lopen in een draaikolk snel weg. Bij de traditionele betonnen straatkolken werkt de stankafsluiter niet goed of wordt soms vergeten. De stankafsluiter van deze straatkolk heeft een vaste klep die in een handomdraai open en dicht kan.
 
Pipelife Nederland B.V., www.pipelife.nl