Floriade 2022 groenste woonwijk ter wereld

Artikel delen

Wat kan groen voor de wereld doen? Die vraag wordt beantwoord door de Floriade Almere 2022. Tijdens de zes maanden durende Wereld Expo zullen we een gebied gaan binnenwandelen waar we gezonder weer uitkomen. Het gaat de groenste en meest innovatieve stadswijk van Nederland worden. Dit spreekt internationaal tot de verbeelding, omdat de hele wereld wil weten hoe wij met elkaar zo groen en gezond mogelijk kunnen leven op deze planeet. Centraal staat de impact van bloemen en planten, gezonde voeding, groene innovaties en vernieuwende architectuur op het leven in de stad. De gemeente Almere organiseert in samenwerking met de Floriade B.V., de provincie Flevoland, de Nederlandse tuinbouw en andere partners de Floriade Almere 2022. Deze zevende editie van de wereldtuinbouw tentoonstelling staat in het teken van Growing Green Cities, en gaat over de urgente vraagstukken die samenhangen met de mondiale verstedelijking, zoals voedselvoorziening, klimaatverandering en energiewinning. De Floriade is een ‘living lab’; een proeftuin voor onderzoek naar de innovatieve systemen op het gebied van reststromen, waterzuivering, water, mobiliteit, maar bovenal voedselproductie.