Investeren in groen loont

Artikel delen

Op de themabijeenkomst Groene Verstedelijking van De Groene Stad in samenwerking met de provincie Zuid-Holland zijn 18 april in Den Haag de eerste factsheets gepresenteerd. In deze publicaties worden de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek naar het effect van groen op onze woonomgeving, leerprestaties, gezondheid en werkomgeving op een toegankelijke manier beschreven. De onderzoeken vonden plaats in het kader van het onderzoekproject ‘De Groene Agenda’. De factsheets tonen aan dat groen niet alleen een mooi decor biedt maar ook meerwaarde levert op diverse maatschappelijke terreinen. Hetti van Hamersveld, senior beleidsmedewerker groenbeleid, nam namens de provincie Zuid-Holland de eerste exemplaren in ontvangst. Op dit moment zijn vijf factsheets beschikbaar. De thema’s zijn: Groen, meer dan mooi en gezond, Groen en Leren, Groen en Wonen, Groen en Herstellen, Groen en Werken. De factsheets zijn te vinden op www.degroenestad.nl/factsheets.