Nieuwe accukantenmaaier

Artikel delen

Stihl heeft onlangs een nieuwe accukantenmaaier gepresenteerd: de Stihl FSA 45. De maaier komt het best tot zijn recht op plekken waar grasmaaiers niet bij kunnen, zoals kanten van grasperken, paden, en randen rondom bomen en struiken. De FSA 45 is een instapmachine voor kleine en middelgrote tuinen. Het nieuwe model beschikt over een ergonomisch verstelbare telescoopsteel en een draaibare maaikop voor verticaal snoeiwerk. De instapmachine weegt 2,3 kilo (accu inbegrepen) en kan dankzij de accutechnologie onafhankelijk van een stroombron gebruikt worden, zonder gehoorbescherming of storende uitlaatgassen. De FSA 45 wordt aangedreven door een geïntegreerde 18 V lithium-ionaccu die via een externe laadkabel opgeladen wordt. Een statusaanduiding op de machine geeft met vier led-lichtjes de resterende arbeids- of laadtijd aan. Zodra de accu volledig opgeladen is, wordt het laadproces automatisch stopgezet. De FSA 45 is standaard uitgerust met een maaikop met kunststof messen. Met het oog op arbeidscomfort biedt de FSA 45 verschillende individuele instelmogelijkheden. Zo kan de telescoopsteel traploos zonder gereedschap tot zeventien centimeter uitgeschoven worden om de lengte aan de individuele lichaamsbouw aan te passen. Bovendien kunnen ook de hoek van de maaikop en die van de beugelgreep ingesteld worden op het soort maaiwerk.
 
Stihl
www.stihl.nl