Test verhuur accugereedschap

Artikel delen

Het Zweedse Husqvarna komt vanaf mei 2017 met een huurmodule voor tuingereedschap. Het betreft vooralsnog een proefproject bij Bromma Blocks, een winkelcentrum in Stockholm. De accugereedschappen zijn voor 35 euro per dag te huur bij de zogenoemde Husqvarna Battery Box. De Husqvarna Battery Box, een onbemande mini-loods, bevat dertig kluizen met heggenscharen, kettingzagen, bladblazers en grastrimmers op accu. Via een app op je smartphone of tablet kun je één of meerdere apparaten reserveren en ophalen. Na afloop worden de huurkosten in rekening gebracht. De app bevat tevens instructievideo's, informatie en praktische tips. Het accugereedschap wordt gehuurd met een volledig opgeladen 36V lithium-ionenaccu. Een lader wordt meegeleverd. De Battery Box is dag en nacht toegankelijk en werknemers van Husqvarna zorgen voor het onderhoud van de gereedschappen. Het opladen van de accu's in de Battery Box gebeurt via zonnepanelen op het dak. Het proefproject in Bromma Blocks maakt deel uit van de duurzaamheidsplannen van de Husqvarna Group, waarbij het gebruik van accugereedschap wordt bevorderd. Daarnaast hoopt de Zweedse producent nog meer inzicht te krijgen in het consumentengedrag. De testperiode loopt tot 31 oktober 2017.
 
Husqvarna
www.husqvarna.com/nl