Droger voor handschoenen, laarzen en schoenen

Artikel delen

Onder het motto, omdat droge werkkleding geen luxe is, heeft Wintersteiger Drytech het droogsysteem INNOVA voor industrieel gebruik ontwikkeld. Deze is er in vijf uitvoeringen. Voor 5, 10, 15 of 20 paar schoenen en 10 paar handschoenen. Schoenen, laarzen en handschoenen zijn binnen één uur droog.
 
De werking is simpel en doeltreffend. Er wordt een luchtstroom door de tubes rechtstreeks in de schoenen gevoerd. Deze lucht wordt iets verwarmd; net voldoende om zo veel mogelijk vocht weg te blazen. Op deze manier drogen de schoenen, laarzen en handschoenen van binnen uit en zijn daarom snel droog. De ingeblazen lucht wordt slechts met circa 10 graden Celsius verwarmd. Dit komt het behoud van de (hand)schoenen te goede en hierdoor verbruikt het apparaat weinig energie.
Omdat natte kleding en vooral natte schoenen stinken heeft Wintersteiger Drytech de INNOVA’s voorzien van een ozonlamp. Ozon elimineert bacteriën en verwijdert de stank totaal. Hierdoor bent u meteen van de onaangename lucht af die vaak in een hal of kleedruimte hangt waar werkschoenen en laarzen staan. Dit systeem kan in iedere ruimte geplaatst worden. Het enige dat nodig is, is een stopcontact.
Behalve schoendrogers maakt Wintersteiger Drytech ook droogkasten voor werkkleding. Een droogkast werkt net als de Innova met veel luchtcirculatie en een beetje warmte. Omdat Wintersteiger Drytech naast de standaard producten ook maatwerk levert is er voor iedere situatie wel een oplossing om kleding en uitrusting hygiënisch te drogen. Aan het einde van de werkdag worden de natte schoenen, laarzen en handschoenen op de tubes geplaatst en de volgende morgen is alles droog en klaar voor de nieuwe werkdag. Dit zorgt voor betere werkomstandigheden en minder kans op ziekteverzuim.
 
Wintersteiger Drytech, www.drytech.nl