Hernieuwbare en schone diesel

Artikel delen

Brandstof

Lantmännen Aspen, bekend van de wereldwijd meest gebruikte alkylaatbenzine, introduceert een Aspen dieselbrandstof. Deze is speciaal ontwikkeld voor gebruikers van dieselmachines. De dieselbrandstof is voor negentig procent geproduceerd van hernieuwbare grondstoffen.
 
“We hebben een dieselbrandstof ontwikkeld met de bekende Aspen-voordelen voor de gebruiker die beter wil voor zijn gezondheid, zijn machine en het milieu. We zijn erg trots dat we nu een compleet Aspen brandstofpakket kunnen bieden door de introductie van een Aspen diesel”, zegt Claes Alin, directeur van de Zweedse fabrikant Lantmännen Aspen.
De nieuwe dieselbrandstof is in eerste instantie ontwikkeld voor gebruikers die frequent blootgesteld worden aan de uitlaatgassen van dieselmachines, zoals groenwerkers, wegwerkers en bouwvakkers. Zij werken vaak dichtbij de uitlaatgassen van de dieselmotor en hebben bijna dagelijks te maken met het aftanken van hun dieselmachines. Voor hen biedt de nieuwe brandstof een aanzienlijk schonere en minder schadelijke werkomgeving vergeleken bij het gebruik van gewone diesel.
“Nu kunnen we een schone diesel bieden van een consequent hoge kwaliteit. Het was een uitdaging een brandstof te produceren die zowel het milieu als de gebruiker ten goede komt, zonder in te leveren op de prestaties van motor en machine. We hebben een brandstof gevonden die werkt op alle drie de vlakken: Aspen D is beter voor mens, machine en milieu. Een schone dieselbrandstof van een gegarandeerd hoge kwaliteit, lang houdbaar en die voor iedereen beschikbaar is in jerrycans bij de Aspen verkooppunten”, zegt Claes Alin.
 
Hernieuwbaar
De nieuwe dieselbrandstof is voor negentig procent hernieuwbaar. Dit is een erg hoog aandeel hernieuwbare grondstoffen in vergelijking met gewone diesel, die gewoonlijk vijf tot zeven procent hernieuwbare grondstoffen bevat in de vorm van methylestervetzuur (ook wel bekend onder de Engelse afkorting FAME).
Het hernieuwbare deel van Aspen D is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, zoals land- en bosbouwafval. Door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen in plaats van fossiele grondstoffen worden de broeikasgassen tenminste met vijftig procent gereduceerd ten opzichte van diesel gemaakt van fossiele grondstoffen.
De nieuwe dieselbrandstof bevat minder schadelijke stoffen en is daarom erg geschikt voor professionals die elke dag met dieselmachines werken. Omdat de diesel schoner verbrandt, veroorzaakt het onder andere minder afzet in de brandstofinjectoren van de machine. Het grote aandeel hoge kwaliteit componenten zorgt er ook voor dat de brandstof lang bewaard kan worden, zonder kwaliteitsverlies.
 
Lantmännen Aspen
www.aspen-benelux.nl