Maximale duurzaamheid met grondstabilisatie

Artikel delen

Dag van de Openbare Ruimte

Milieubewustheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en circulaire economie hebben de afgelopen jaren hun weg gezocht in projecten voor grond- weg en waterbouw. Ondanks het feit dat deze begrippen behoorlijk containerbegrippen lijken te worden, is duurzaamheid de constant blijvende tendens. De grondstabilisatie van Terrastab zorgt ervoor dat in alle soorten projecten grondstromen of materialen ter plekke een tweede leven krijgen.
 
De toepassing van duurzaamheid in de grond-, weg- en waterbouw is de wens van iedere opdrachtgever. Maar hoe geven we dit de juiste vorm? Moeten we bomen planten voor elke vierkante meter asfalt? Moeten we materieel op waterstof ontwikkelen? Waar ligt de winst? Een groot deel van de winst in projecten ligt in het hergebruik van bestaand materiaal. Bij bijna elk project worden materialen afgevoerd om vervolgens weer nieuwe aan te voeren. Met de techniek van Terrastab is dit verleden tijd.
 
Duurzame besparing
De grondstabilisatie van Terrastab zorgt ervoor dat in alle soorten projecten grondstromen of materialen ter plekke een tweede leven krijgen. Bestaande verhardingen worden nieuwe funderingen en vrijkomend materiaal wordt opgewaardeerd tot de waarde van nieuw zand. Zo kunnen alle materialen op hun plaats blijven, wordt milieubelastend transport bespaard en wordt aanschaf en aanvoer van nieuwe materialen overbodig. Ook kan er door de opwaardering bespaard worden op onderhoud en eindverharding in bijvoorbeeld asfalt. De constructie heeft tevens een veel langere levensduur dan een traditionele funderingsopbouw.
Grondstabilisatie van Terrastab is breed toepasbaar, zoals bij funderingen voor fietspaden, wegen, terreinen en spoorwegen. Ook realiseert het bedrijf zware funderingen voor containerterminals en toegangswegen en opstelplaatsen voor windparken. Daarnaast worden bermverhardingen op deze manier veelvuldig gerealiseerd. Dijkverstevigingen en hergebruik van klei bij de bouw van Lelystad Airport behoren eveneens tot de mogelijkheden.
 
Terrastab Nederland B.V.
www.terrastab.nl
Standnr. 2.3.22