Oplossing hemelwateroverlast

Artikel delen

Door op platte daken gebruik te maken van waterbuffering en/of waterretentie kan bij extreme regenval de wateroverlast worden beperkt. Daarom ontwikkelde Nophadrain haar Waterretentie- en Waterbufferingsdaksysteem. De vegetatie en vegetatiedragende laag van een standaard groendak houden regenwater vast en voeren het vertraagt af. Maar de hoogtes van deze lagen van een standaard extensief groendak zijn laag, waardoor de wateropslag ook maar relatief laag is. Om de waterbuffer te verhogen op een zo licht mogelijke manier wordt in het Nophadrain Waterbufferingsdaksysteem gebruikgemaakt van substraatvervangende, lichtgewicht steenwolplaten met een hoge wateropslag. Naast sedum is het ook mogelijk om op dit systeem vegetatie met een grotere waterbehoefte aan te brengen. Hierbij geldt: hoe rijker de beplanting, hoe meer verkoeling. De vegetatie zet hemelwater namelijk om in waterdamp, wat voor een verkoelend effect zorgt.
 
Nophadrain
www.nophadrain.nl
Stand 3.5.25