Biodiversiteitspakketten voor groene daken

Artikel delen

In 2050 zal naar schatting zeventig procent van de wereldbevolking in steden wonen. Door deze verstedelijking komen planten en dieren in de verdrukking en zullen zij op zoek gaan naar nieuwe leefruimte. Groene daken kunnen ruimte bieden aan de groei van de natuur in de stad. Om de ecologische waarde van extensieve groendaken te verhogen, introduceert Sempergreen het Biodiversiteitspakket. De uitbreiding van stedelijk gebied zorgt ervoor dat het bestaande ecosysteem verstoord raakt. Door versteende oppervlakken weer groen te maken, komt de natuur terug in de stad. Groene daken zijn daar een uitstekende methode voor. Van nature trekken groene daken al bijen, vlinders en insecten aan. Het Biodiversiteitspakket van Sempergreen gaat nog een stapje verder. Met toepassing van dit pakket voegt u nestgelegenheid, beschutting en voeding toe aan uw extensieve groendak. Zo ontstaat een gunstige invloed op het leefklimaat van vogels, bijen, vlinders en andere insecten.
 
Sempergreen
www.sempergreen.com
Stand 2.1.12