High Line in Londen

Artikel delen

Na New York krijgt ook Londen een High Line: een park op een verlaten spoorwegbedding. In Londen gaat het om de Camden High Line die Camden Town in Noord Londen verbindt met King’s Cross in hartje Londen. De Londense bureaus Studio Weave en Architecture 00 hebben de internationale ontwerpwedstrijd ‘Missing Link’ gewonnen die door Camden Town Unlimited was uitgeschreven. De competitie heet ‘Missing Link’ omdat het park alle delen van de wijk met elkaar verbindt en er een aangename route door de wijk Vauxhall ontstaat, die gezien wordt als een verborgen parel in London. Het ligt ten zuiden van de Thames in de buurt van het Westminister Palace. In deze wijk zitten momenteel de Britse geheime dienst M15, veel discotheken en kunstgaleries, waaronder de nieuwe galerie van Damien Hirst. De High Line bestaat uit een traject van ongeveer 1 km, 8 meter boven straatniveau, waarbij acht drukke straten overgestoken worden.