Award voor Breda

Artikel delen

Breda heeft onlangs de Falco Award Beste Openbare Ruimte gewonnen. De ‘Groene Loper’ in Breda is de beste openbare ruimte van Nederland. De groenstructuur van de Vinex-locatie Houten-Zuid en de herinrichting van het Skatepark Westblaak in Rotterdam grepen net naast de hoofdprijs. Falco – internationaal ontwikkelaar, producent en exporteur van duurzaam straatmeubilair – is sponsor van de Award. De opgave van de ‘Groene Loper’ in Breda bestond uit het creëren van een hoogwaardige verbinding tussen het nieuwe HSL station en de historische binnenstad. De ‘Groene loper’ – een ontwerp van de gemeente Breda – is een hoogwaardige voetgangersroute geworden met een klassieke indeling en moderne detaillering. Volgens de jury vormt de loper een vanzelfsprekend onderdeel van de noord-zuid verbinding in de stad. Dat is een beloning voor de lange termijn visie van de gemeente Breda, om op grote schaal openbare ruimte fundamenteel te verbeteren.