Vakbeurs Recycling 2017

Artikel delen

Voor het achtste jaar op rij wordt Recycling georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem. De vakbeurs vindt dit jaar plaats op 24, 25 en 26 oktober. Het hoofdthema is: Reduce, Re-Use en Recycling. Daarbij komen belangrijke onderwerpen aan bod, zoals ‘van afval naar grondstof’, ‘circulaire economie’, ‘ketensamenwerking’ en ‘innovatieve ontwikkelingen’.

Onder andere afvalproducerende bedrijven, afvalinzamelaars, afvalverwerkers en gemeentes komen naar Recycling om kennis te maken met de nieuwste oplossingen, producten en diensten die de recyclingbranche te bieden heeft. Daarnaast komen zij ook voor de netwerkgelegenheid. Er is een nieuwe adviescommissie Recycling met ‘het geluid uit de markt’. Deze bestaat onder andere uit de exposanten Van der Spek, Van Werven en BinBang, brancheorganisatie BRBS Recycling en mediapartners Eisma en BEwerken. De beursorganisatie investeert daarnaast in nauwe contacten met exposanten en bezoekers. Branchevereniging BRBS Recycling verzorgt ook dit jaar op de woensdagochtend Het Recyclingsymposium. In een gevarieerd programma worden aanwezigen meegenomen langs de vorderingen die zijn gemaakt in het realiseren van de circulaire economie. Sprekers vanuit de overheid en het bedrijfsleven laten de noodzaak van de circulaire economie zien en verbreden de blik op dit thema. Meer informatie: www.recyclingsymposium.nl.  

Bouw & Sloop Area

Recycling staat deze editie als zelfstandige vakbeurs, waarbij de sector grond-, weg- en waterbouw gedeeltelijk wordt geïntegreerd in de beursvloer van Recycling door middel van de Bouw & Sloop Area. Bedrijven uit de bouw- en sloopsector hebben een grote overlap met de recyclingbranche, doordat zij een belangrijk onderdeel van de recyclingketen vormen.
Verder wordt er een Must-See Route uitgestippeld met innovaties van exposanten en centraal op de beursvloer komt een kennisprogramma waar tal van sprekers hun visie op actuele thema’s delen. Exposanten maken ook deze editie kans op het winnen van de Participation en Innovation Award. Daarnaast organiseert Troostwijk net als voorgaande jaren een online veiling met onder andere recyclingmachines.

Meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.