Elektrisch voertuig voor onkruidbestrijding prijswinnend

Artikel delen

Op de vakbeurs GroenTechniek Holland is de Mollen Artiflex van Oleiatec gekozen als meest innovatieve product op deze beurs. De award, Het Gouden Klavertje Vier 2017, is uitgereikt aan de directie van RAMM, Jeroen van de Ven en Gerrit van Nieuwenhuizen.

De Mollen Artiflex is een elektrisch aangedreven voertuig met daarop een compacte unit voor Onkruidbestrijding met kokend water en hoge drukreiniging. Deze unit bevat een door accu’s elektrische aangedreven waterpomp (geluidsarm) die het water uit de modulerende boiler (geen roetuitstoot) aan de speciale spuitkop met 99 graden op het Onkruid spuit. Door AGEAlube biodiesel te gebruiken, die de boiler verwarmd, is het proces van Onkruidbestrijding CO2-neutraal, of anders gezegd 100% renewable.  Iets dat we allemaal graag willen zien in de binnensteden.
Het voertuig is compact, wendbaar en door zijn geluidsarme werking en het ontbreken van roetuitstoot geschikt om in het stedelijk gebied het onkruid te bestrijden. De kenmerken zijn:
•    lxbxh: 350 x 124 x 210 cm;
•    leeggewicht 1.380 kg en tankinhoud 500 liter;
•    maximum snelheid 25 km/uur;
•    8 uur werkcapaciteit;
•    2 zits cabine;
•    doseerbak van 80 cm in de front.

De productrange van Oeliatec bestaat uit diverse type machines. De Hoedic CM is een compacte unit op een elektrisch wielstel en kan al lopend door de straten, met dezelfde principes, het onkruid bestrijden met de unieke spuitkop met 99 graden.

RAMM B.V., www.ramm.nl