DAF New CF en XF Truck Line Up is Compleet

Artikel delen

Het programma van de New CF en New XF is compleet. DAF voegt nog eens elf asconfiguraties toe aan de nieuwe range: acht 2-, 3- en 4-assige bakwagens en drie 3- en 4-assige trekkers. De nieuwe trucks zijn tot 7% zuiniger, zijn minstens 100 kilo lichter voor hogere laadvermogens, bieden de beste prestaties en zijn af-fabriek voorzien van body attachment modules voor kortere opbouwtijden. Voor elke transporttoepassing is er de beste oplossing op maat.
 
De belangrijkste kenmerken van de nieuwe trekker- en bakwagenconfiguraties zetten we voor u op een rij:
•          Tot 7% zuiniger.
•          Nieuwe ultra-compacte EAS.
•          Hogere laadvermogens van 100 tot 250 kilo.
•          Nieuwe elektro-hydraulisch gestuurde naloopas.
•          Nieuwe sleepas met dubbele montage.
•          Nieuw dubbelaangedreven tandem met naafreductie.
•          Nieuw lichtgewicht 4-asser mixer chassis.
•          Hoogste opbouwvriendelijkheid voor New CF en New XF bakwagens.
•          Nieuw en innovatief Battery Energy Monitoring (BEM) System.
•          Nieuwe PACCAR MX-11 en MX-13-motoren.
•          Nieuwste TraXon transmissie.
•          Hoogefficiënte achterassen.
•          Geavanceerde software functionaliteiten.
 
The New DAF LF – Pure Excellence
DAF introduceert verder een groot aantal vernieuwingen voor de LF, die de toonaangevende positie van deze populaire distributietruck in de klasse van 7,5 tot 19 ton verder versterken. Tot de vernieuwingen behoren de komst van een nieuwe 3,8 liter PACCAR-motor en de mogelijkheid te kiezen voor extra snelle aandrijflijnen voor maximale brandstofefficiency. Tegelijkertijd zijn het design van het exterieur en het interieur in lijn gebracht met dat van de Nieuwe CF en XF. Ook DAF’s distributietruck staat voor Pure Excellence.
Eén van de belangrijke vernieuwingen aan de DAF LF is de nieuwe 3,8 liter PACCAR PX-4-motor, die op de 7,5 tons-versie van de LF leverbaar is in twee vermogensvarianten: 115 kW/156 pk en 127 kW/172 pk met maximale koppels van achtereenvolgens 500 en 600 Nm tussen 1.200 en 2.000 t/min. DAF introduceert deze nieuwe motor specifiek in de LF City voor lichte toepassingen binnen de stedelijke distributie, waarvoor een motor met een slagvolume van net geen 4,0 liter zich optimaal leent. Voor hogere vermogens blijven de 4,5 liter PACCAR PX-5 (135 kW/184 pk – 157 kW/213 pk) en 6,7 liter PACCAR PX-7-motoren (172 kW/234 pk t/m 239 kW/325 pk) leverbaar.
 
DAF Trucks N.V., www.daf.nl