Vakbeurs Recycling GO 2017

Artikel delen

Voor het achtste jaar op rij wordt Recycling GO 2017 georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem. De vakbeurs vindt dit jaar plaats op 24, 25 en 26 oktober. Het hoofdthema is: Reduce, Re-Use en Recycling. Daarbij komen belangrijke onderwerpen aan bod, zoals ‘van afval naar grondstof’, ‘circulaire economie’, ‘ketensamenwerking’ en ‘innovatieve ontwikkelingen’.
 
Onder andere afvalproducerende bedrijven, afvalinzamelaars, afvalverwerkers en gemeentes komen naar Recycling om kennis te maken met de nieuwste oplossingen, producten en diensten die de recyclingbranche te bieden heeft. Daarnaast komen zij ook voor de netwerkgelegenheid. Branchevereniging BRBS Recycling verzorgt dit jaar wederom op de woensdagochtend Het Recyclingsymposium. In een gevarieerd programma worden aanwezigen meegenomen langs de vorderingen die zijn gemaakt in het realiseren van de circulaire economie. Sprekers vanuit de overheid en het bedrijfsleven laten de noodzaak van de circulaire economie zien en verbreden de blik op dit thema. Meer informatie: www.recyclingsymposium.nl. 
 
Bouw & Sloop Area
Recycling staat deze editie als zelfstandige vakbeurs, waarbij de sector grond-, weg- en waterbouw gedeeltelijk wordt geïntegreerd in de beursvloer van Recycling door middel van de Bouw & Sloop Area. Bedrijven uit de bouw- en sloopsector hebben een grote overlap met de recyclingbranche, doordat zij een belangrijk onderdeel van de recyclingketen vormen.
Verder wordt er een Must-See Route uitgestippeld met innovaties van exposanten en centraal op de beursvloer komt een kennisprogramma waar tal van sprekers hun visie op actuele thema’s delen. Exposanten maken ook deze editie kans op het winnen van de Participation en Innovation Award. Daarnaast organiseert Troostwijk net als voorgaande jaren een online veiling met onder andere recyclingmachines.
 
Circulair paviljoen
Vakbeurs Recycling breidt uit met een nieuw initiatief: Circulair Paviljoen. Samenwerkingspartner hiervoor is BinBang. De circulaire start-up BinBang brengt op dit paviljoen bezoekers middels speeddates in contact met jonge bedrijven. Verder worden op het Circulair Paviljoen workshops en demonstraties aangeboden. De beursorganisatie maakt ook bekend dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Nederland kennissessies met betrekking tot circulaire economie geeft op de beursvloer.
 
Ghanese bedrijven aanwezig
Een delegatie van twintig Ghanese bedrijven – actief in de afvalsector en op zoek naar beschikbare technologie en expertise in Nederland – bezoekt op donderdag 26 oktober vakbeurs Recycling. De delegatie bestaat onder andere uit bedrijven werkzaam op het vlak van kunststofinzameling en recycling, inzameling van huishoudelijk, commercieel en/of industrieel afval en afvalstort en verwerking. Tijdens het ‘Holland meets Ghana’ event op vakbeurs Recycling, krijgen Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om de belangrijkste spelers uit de Ghanese afvalsector te ontmoeten.
 
Meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.