Onkruidbestrijder wint Gouden Klavertje Vier

Artikel delen

Op de vakbeurs GroenTechniek Holland heeft Ramm het Gouden Klavertje Vier gewonnen met de Oeliatec onkruidbestrijdingsmachine. De vakjury onder leiding van VHG-voorzitter Rien van der Spek heeft uit ruim 50 inzendingen de Oeliatec Mollen Artiflex gekozen als meest innovatieve ontwikkeling op tuin- en parkgebied. Motivatie voor de vakjury om voor de Oeliatec te kiezen was de combinatie van elektrisch aandrijven en duurzaam werken. Het is daarmee een machine die gericht is op de toekomstige werkwijze in de openbare ruimte. De onkruidbestrijdingsmachine wordt elektrisch aangedreven en heeft een dieselgestookte boiler voor heet water. Deze modulerende boilers en waterbesparende thermosferische sproeikop zijn gemaakt om brandstof te besparen en CO2-uitstoot te verminderen. In vergelijking met andere machines verbruikt de Oeliatec 50% minder diesel. Op de tweede plaats is Stihl geeindigd met het iMow TeaM robotmaaiers. Deze kleine, zelfstandige maaiers kunnen samenwerken om grote oppervlakten te maaien. De derde prijs ging naar Frisian Motors met hun volledig elektrische zeroturn maaier FM-170.