Uniek dakpark in Rotterdam

Artikel delen

Rotterdam heeft het grootste op een dak aangelegde park in Europa. Het park ligt negen meter boven het maaiveld op een parkeergarage en is bereikbaar met een lift. Het uitstekend onderhouden groen kom je niet in veel steden tegen. Het park ligt aan de S114, zuidelijk van de wijk Tussendijken en oostelijk van Nieuw-Mathenesse, grenzend aan het oude (noordelijke) havengebied. Preciezer: tussen metro/tramstation Marconiplein en het Hudsonplein, aan de Vierhavenstraat in Rotterdam-West. Het Dakpark is voortgekomen uit een oorspronkelijk bewonersinitiatief van een jaar of vijftien geleden. Planvorming, aanleg en beheer ervan kenmerkt zich door een unieke samenwerking tussen – uiteraard – de gemeente Rotterdam, projectontwikkelaars en vrijwilligersteams, die zich ook nu nog zich inzetten voor allerlei taken. Zo houden ze zich bezig met onderhoud van het groen, maar ook met het rondleiden van belangstellenden – onder wie veel geïnteresseerde bestuurders van gemeenten.