Rotterdam zet bosonderhoud online

Artikel delen

Vanaf november start de gemeente Rotterdam met het onderhoud en dunning van diverse stukken bosplantsoen. Hiertoe maakte Stadsbeheer een interactieve kaart, waarop bewoners makkelijk kunnen zien welke werkzaamheden in hun wijk zijn gepland. Bewoners die willen weten waar er bij hen in de buurt wordt gewerkt, komen via een link op een interactieve plattegrond terecht. Daar is te zien waar wordt gesnoeid, gedund en dode bomen worden verwijderd. Onderaan de plattegrond kan worden ingezoomd op de plattegrond of worden gezocht op wijk of straat. Het gaat daarbij om groenstroken met een natuurlijk karakter en kleine stukken bos die zich in de stad bevinden. De gemeente dunt en snoeit gemiddeld één keer in de zes jaar het bosplantsoen, dat uit verschillende soorten bomen, kruiden en struiken bestaat. Langs de randen van het plantsoen wordt vaker gesnoeid, namelijk een keer per jaar en bij meldingen van bewoners. “Onderhoud zorgt er ook voor dat de verkeersveiligheid en het gevoel van sociale veiligheid gewaarborgd blijft”, aldus de gemeente op zijn website.