Goede tijden voor Nederlandse verhuursector

Artikel delen

Bij de bedrijven die in ons land (bouw)materieel verhuren is de crisis nu zeker voorbij. De sector maakt in ons land ongekend goede tijden door. Volgens Remko Mol – voorzitter van Verhurend Nederland –
 
Met een omzetstijging die dit jaar naar verwachting op een forse 4,3 procent uitkomt, zou het zomaar kunnen zijn dat 2017 als een recordjaar de boeken ingaat. Want het recordbedrag van 1 miljard Euro aan verhuurd materieel komt snel dichterbij. Het moet wel gezegd dat dit voorlopige cijfers zijn uit een recente rapportage van de European Rental Association. Met als kanttekening, dat concrete cijfers vanuit de Nederlandse materieelverhuursector geheel ontbreken. Anders dan in sommige buurlanden zijn Nederlandse bedrijven niet scheutig met het overleggen van hun (omzet)cijfers.
 
Ook 2018 wordt goed
Volgend jaar gaat het eveneens bijzonder goed in ons land, want er wordt opnieuw een flinke omzetstijging verwacht: 4 procent. Volgens Remko Mol loopt ons land daarmee voor op de rest van Europa, dat in totaliteit respectievelijk 2,5 en 2,8 procent groei verwacht.
Ook de waarde van de verhuurvloot groeit gestaag door, zo meldt hij. De verhuurvloot is inmiddels meer dan 1,5 miljard Euro waard. Bij de investeringen in verhuurmaterieel is dit jaar een stijging te zien van 2,3 procent.
 
Uitdagingen
Overigens hebben die mooie cijfers ook een schaduwkant, zo laat Remko Mol weten: “Met de groei van de verhuurmarkt staan de verhuurbedrijven voor een aantal uitdagingen. Het vinden van het juiste personeel en de lage verhuurtarieven zijn daarvan de twee belangrijkste. Ook de levertijden van leveranciers en de planning van bouwbedrijven leveren een nieuw spanningsveld op nu de vraag naar materieel stijgt.”
Desondanks krijgen de verhuurbedrijven een groter vertrouwen in de markt en dat zal ongetwijfeld leiden tot betere resultaten en de bijbehorende investeringen. En dat is weer goed nieuws voor de materieelsector in zijn geheel.
 
Verhurend Nederland, http://verhurendnederland.nl