Vaste planten onder bomen

Artikel delen

Het GreentoColour-concept brengt vaste planten terug in het openbaar groen met de laagst mogelijke kosten van beheer als uitgangspunt.

”Dankzij de vier pijlers van het concept: een maatwerk oplossing van ontwerp en sortiment, grondbewerking, pot 11 kwaliteit planten (8 planten per vierkante meter) en een maai- en bemestingsplan is het concept ook goed onder bomen toepasbaar”, vertelt Bert Griffioen. Rekening houdend met de locatie, de verschillende soorten bomen, de bodem en de hoeveelheid licht wordt een beplantingsplan gemaakt. Met als eindresultaat een attractieve beplanting met een hoogwaardige uitstraling. Bijvoorbeeld in Weert, waar onder zware bomen, droog en donker, een sluitende beplanting is gecreëerd. Of in Voorburg, waar door vorige reconstructies van het stationsplein de ondergrond verdicht was geraakt met puin. In samenwerking met TFI Vitaler Groen is gezorgd voor een betere bodemstructuur voor de planten en de bomen.

GreentoColour
www.greentocolour.com