Exotische bedreigingen voor plataan en tamme kastanje

Artikel delen

Door de toegenomen mobiliteit, internationale handel en het klimaatopwarming liggen nieuwe exotische bedreigingen voor verschillende bomen op de loer. In België houden onderzoekers een achttal schimmelziekten angstvallig in de gaten. Het gaat om acht schimmelziekten: Ceratocystis platani (op plataan), Lecanosticta acicola, Heterobasidion irregulare, Dothistroma septosporum en D. pini (allen op den), Melampsora medusae (op populier), Geosmithia morbida en de vector Pityophthorus juglandis (op walnoot) en Cryphonectria parasitica (op tamme kastanje). In het project 'Funginfor' volgen onderzoekers van het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS), Centre Wallon de Recherches Agronomiques (CRA-W) en de Universiteit van Brussel de mogelijke besmetting van deze acht schimmelziekten.
 
Groenkennisnet
www.groenkennisnet.nl