Full color prints op tegels

Artikel delen

Symbolen, logo’s, foto’s: het kan allemaal in kleur geprint worden op een (beton)product. Deze  symbooltegels/printtegels zijn een noviteit in het leveringspakket van HBTC.
 
Bij de symbooltegels/printtegels wordt grafeen toegepast, in combinatie met hars en epoxy. Hierdoor wordt een wisselwerking gecreëerd met licht (met name Uv-straling). Door deze bijzondere eigenschap in te zetten, wordt de Uv-veroudering vertraagd. Doordat de print over het gehele oppervlak van het product gehecht is, hebben wisselende omstandigheden nagenoeg geen invloed op de kwaliteit van het symbool. Denk aan de invloed van vorst, dooizouten, et cetera.
Grafeen heeft veel bijzondere eigenschappen. Zo is het meer dan 200 keer sterker dan staal, is het een uitstekende thermische en elektrische geleider en is het flexibel, dun en transparant. Ook is het slijtvast en  anti-slip. Dit maakt het potentieel geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Indien grafeen gemengd wordt met een ander materiaal, kunnen de eigenschappen van grafeen gedeeltelijk naar het andere materiaal overgebracht worden.
Niet alleen symbolen kunnen geprint worden, maar bijvoorbeeld ook logo’s en foto’s. De klant stuurt een bestand van voldoende grootte (JPEG of PDF) en Henk Booij Trading Company (HBTC) kan deze printen. Standaard afmetingen zijn onder andere: 210 x 105 mm, 210 x 210 mm, 300 x 300 mm of 500 x 500 mm. Uiteraard is het ook mogelijk om in een andere gewenste afmeting te printen.
 
HBTC, www.hbtc.nl