Verbeterde versie ZW150 wiellader

Artikel delen

Veelzijdiger, veiliger en comfortabeler moet hij zijn, zonder in te boeten op prestaties. Die kwalificatie geeft Hitachi mee aan de onlangs verschenen zesde editie van de populaire wiellader ZW150.

Centraal bij alle verbetering staat de nieuwe motor, die voldoet aan Stage 4 en minder brandstof gebruikt dan zijn voorganger in de ZW150-5. Omdat de prestaties hetzelfde zijn levert dat lagere operationele kosten op. Volgens Hitachi biedt de ZW150-6 verder het beste zicht rondom en is hij één van de stilste machines in zijn klasse.

Verbeterde versie ZW150 wiellader

De wiellader is breed inzetbaar: van (wegen)bouwprojecten tot industriële toepassingen. Daarvoor kan de machine worden voorzien van extra opties, bijvoorbeeld voor afvalverwerking, sloopwerkzaamheden of werken met compost. Hitachi somt op: een stofkap voor de radiateur, grofmazige radiateurs, beschermde voorruit, overdruksysteem.

De machine is verkrijgbaar met drie soorten hefframe, standaard, high lift en parallel voor palletvorken. Het systeem voor trekkrachtregeling van de ZW150-6 voorkomt onder gladde of modderige omstandigheden het slippen van de banden. Daarnaast voorkomt dit systeem slijtage en brandstofverspilling, met ook hier weer lagere operationele kosten als resultaat. De hydrostatische transmissie omvat één pomp en twee motoren en dat zorgt ervoor dat b ij lage snelheden zeer nauwkeurig kan worden gemanoeuvreerd. Dankzij ‘ride control’ kan op alle terreinen soepel worden gereden, doordat het trillen van de machine wordt geminimaliseerd.

Specificaties

  • Motorvermogen (kW) 104
  • Bedrijfsgewicht (t) 12,2 – 12,5
  • Bakcapaciteit (m³) 1,9 – 2,3
  • Uitbreekkracht (kN) 82,9 – 108,5

Hitachi Construction Machinery, www.hitachicm.nl