Bermparkeerplaatsen van klinkerplaten

Artikel delen

De Noordersingel in Berkel en Rodenrijs, gemeente Lansingerland, is een landelijke lintbebouwingsweg. De weg was aan een opknapbeurt toe. Het asfalt werd vervangen en tevens werden de naastgelegen parkeerstroken in de smalle berm aangepakt. Probleem bij de bestaande parkeerstroken was de verzakking en de begroeiing met gras en mos. Gemeente Lansingerland is op zoek gegaan naar een passend alternatief. Zo ontstond het idee de parkeerplaatsen in de berm met betonplaten aan te leggen. Dat scheelt veel groen- en verzakkingsonderhoud.

Betonplaten ogen echter niet fraai. Zodoende besloot de gemeente betonnen klinkerplaten van MBS Beton toe te passen. Deze antracietkleurige betonplaten met klinkerstructuur ogen als traditioneel straatwerk maar bieden een aantal voordelen.

bermparkeerplaatsen

De klinkerplaat heeft in tegenstelling tot normale klinkers / tegels een toegestane aslast van 15 ton. Dat is hoger dan bij traditionele bestrating. Tevens is het niet mogelijk de klinkers eruit te rijden. Ook niet als er met een voertuig wordt gedraaid. Tot slot groeit er geen onkruid tussen de klinkers en zijn de platen snel en gemakkelijk te leggen en herleggen. Door het aangebrachte klinkermotief oogt de plaat heel netjes, aldus gemeente Lansingerland.
De Vermeulen Groep uit Hazerswoude-dorp heeft de 358 antracietkleurige klinkerplaten gemakkelijk met behulp van de zuignap kunnen plaatsen. De klinkerplaten van 2 x 2 meter en 2 x 1 meter en de driehoeken zijn 14 centimeter dik. De Noordersingel ligt er weer keurig bij.

MBS Beton
www.mbsbeton.nl
Standnr. 146A