U36-4 nieuwe vijftonner van Kubota

Artikel delen

Minigraver U35-3α3 wordt na een succesvol bestaan opgevolgd door de U36-4, zo meldt importeur Meerman Vlaardingen. De semi-binnendraaier in de vijf tons klasse komt dit voorjaar beschikbaar in twee uitvoeringen, met ruime cabine en met overkapping (canopy).

De nieuweling bouwt uiteraard verder op de successen van zijn voorganger, zoals het automatisch stationair draaien, af-fabriek een klasse W2 anti-diefstal systeem geïnstalleerd en het semi-intelligente besturingssysteem. Maar er zijn ook verbeteringen te melden, zoals de nieuwe, nog ruimere cabine, de luxe geveerde stoel en het vernieuwde digitale bedieningspaneel. Als optie is een al op de fabriek gemonteerde airco verkrijgbaar. Verder is sprake van twee hulpcircuits: circuit 1 (standaard) en circuit 2 (optioneel) met proportionele bedieningselementen en instelbare oliestroom vanaf de bestuurdersstoel. Er zijn tot wel vijf voorgeprogrammeerde olietoevoeren in te stellen voor diverse aanbouwdelen, zodat de instellingen daarvan direct bij aankoppeling zijn op te halen.

Driecilinder motor

De U36-4 wordt aangedreven door een direct ingespoten driecilinder dieselmotor van Kubota (model D1703-3-DI-E4), die een vermogen levert van 17,8 kW. De drukvrije retourleiding zorgt ervoor, dat de olie direct terugstroomt naar de tank en geen omweg maakt door het ventielenblok. Dit verkleint de kans op verontreiniging. Het levert tevens minder tegendruk en een betere oliestroom op.
Het eigen gewicht van de machine is 3.755 kg met cabine en 3.575 kg als canopy-versie. Het auto shift systeem zorgt voor een automatische overschakeling van de rijsnelheid, afhankelijk van het terrein en de tractie.

Meerman Machines, www.meerman.nl.