Samenwerking boomkwekerij in China

Artikel delen

 
Pieter van den Berk, algemeen directeur van Van den Berk Boomkwekerijen, heeft 1 december 2017. in China een overeenkomst getekend met de stad Beijing. De overeenkomst met stadskwekerij Huangfa is gebaseerd op het uitwisselen van kennis en ervaring en het doel is de verrijking van het assortiment, met de bijbehorende kweekmethoden, in Beijing.
 
De samenwerking met Van den Berk komt voort uit contacten die de afgelopen drie jaar met de internationale groenafdeling van de gemeente Beijing zijn gelegd. In de zomer van 2016 kwamen hier voor het eerst concrete afspraken uit voort en werd Van den Berk gevraagd om, samen met landschapsarchitect Niek Roozen, een masterplan voor de grootste stadskwekerij te maken. De nu getekende overeenkomst van zusterschap tussen Van den Berk en Huangfa is de basis voor toekomstige, intensieve samenwerking, waarbij de verder uit te werken plannen op deze kwekerij gerealiseerd worden. De bijdrage van Van den Berk zal onder meer bestaan uit aanbevelingen over het assortiment, kwekerijmanagement en productietechnologieën. In het voorjaar van 2017 heeft Van den Berk ook plantmateriaal naar China geëxporteerd. De bomen en struiken zijn geleverd aan één van de andere stadskwekerijen.