Succesvolle Infra Relatiedagen

Artikel delen

We kijken terug op een inspirerende negentiende editie van Infra Relatiedagen op 7 en 8 februari 2018, die is bezocht door 16.016 professionals. Met name beursdag twee en drie werden druk bezocht met ruim 6.000 bezoekers per dag. Uit de bezoekersenquête blijkt dat maar liefst 90% van de ondervraagden aangeeft in 2019 de jubileumeditie van Infra Relatiedagen gaat bezoeken. De beurs viert dan op 5, 6 en 7 februari 2019 haar twintigste editie.
 
Bijna 400 exposanten namen deel aan Infra Relatiedagen 2018. Dat zorgde ervoor dat alle zeven beurshallen volledig waren gevuld met professionals die met bouw en beheer van infrastructurele werken te maken hebben, zoals bouwstoffen, bruggenbouw, wegenbouw, sloop en recycling, waterbouw, Rijkswaterstaat en provincies en ingenieurs- en adviesbureaus. De vakbeurs heeft goed ingespeeld op de laatste ontwikkelingen en trends in de markt en de exposanten gaven aan dat zij veel nieuwe en waardevolle contacten hebben opgedaan. De samenwerking met  Stichting IKN en Volandis werd ook positief ervaren.
 
Succesvolle primeur: Machinehal
Voor het eerst was één van de hallen compleet ingericht als machinehal, waar de meeste machine- en materiaalbedrijven bij elkaar stonden. Ook was in deze hal een kennisarena en een machinistencafé. Deze nieuwe opzet werd volgens de organisatie positief ontvangen door zowel exposanten als bezoekers.
 
Uitreiking DIA Innovation Award
Ook was er een Duurzame Inzetbaarheidsroute uitgezet, die is geïnitieerd in samenwerking met Volandis. Op donderdag 8 februari mochten de deelnemende bedrijven zich presenteren in de kennisarena en is Roelofs Groep uit Den Ham als winnaar uit de bus gekomen. De tweede prijs ging naar runner-up Nimatech uit Zeewolde. Kennis- en adviescentrum Volandis reikte voor de tweede keer de DIA Innovation award uit aan het bedrijf dat aantoonbaar actief is op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de bouw en infra. Zowel een publieks- als een vakjury brachten hun stem uit.
 
Jong talent naar de beurs
De organisatie van Infra Relatiedagen werkte voor deze editie samen met een aantal scholen om jonge talenten de kans te geven zich te oriënteren op hun toekomst in de infrabranche. Eén van de speerpunten voor de 2019-editie zal zijn: hoe kunnen jong volwassenen verder bij het beursconcept worden betrokken. Hierover zijn reeds al de eerste gesprekken met exposanten en bezoekers gevoerd.
 
Meer informatie: www.infrarelatiedagen.nl