RioleringsVakdagen en Aqua Nederland Vakbeurs 2018

Artikel delen

Wanneer: 13, 14 en 15 maart 2018 van 10.00 tot 18.00 uur.
Waar: Evenementenhal Gorinchem.
 
RioleringsVakdagen en Aqua Nederland Vakbeurs lanceren twee nieuwe initiatieven: Innovatiestraat en ‘In de schijnwerpers’. Ook deze editie verzorgt beurspartner ENVAQUA tijdens de vakbeurs kennissessies in samenwerking met NWP (Netherlands Water Partnership), Water Alliance en Stichting IKN (Innovatie Kenniscentrum Nederland). Deze sessies zijn onderdeel van de Nationale Watertechnologie Week. RioleringsVakdagen wordt in 2018 opnieuw gecombineerd met Aqua Nederland Vakbeurs.
 
In 2017 ging RioleringsVakdagen een nieuwe samenwerking aan met Stichting IKN, omdat IKN als doel heeft de riolerings- en waterbranche te verbinden. Een doelstelling die precies aansluit bij RioleringsVakdagen en Aqua Nederland Vakbeurs. Tijdens de beurs krijgen leden de mogelijkheid deel te nemen aan het Stichting IKN Paviljoen, zodat ze op een laagdrempelige manier zichzelf kunnen profileren aan een vakgericht publiek.
 
Onderwerpen themasessies bekend
Beurspartner ENVAQUA verzorgt samen met NWP, Water Alliance en Stichting IKN kennissessies tijdens de beurs. De sessies worden gehouden in het kader van de Nationale Watertechnologie Week. De volgende themasessies worden aangeboden: Wateruitdagingen in de circulaire economie (13 maart), nieuwe zuiveringsuitdagingen in de water- en industriële sector (14 maart) en de onbegrensde mogelijkheden van sensoren en big data (15 maart).
 
Nieuw in 2018
‘In de schijnwerpers’ biedt exposanten de mogelijkheid hun bedrijfsactiviteiten te presenteren aan bezoekers. De Innovatiestraat is het tweede nieuwe initiatief. Deelnemers krijgen hier de ruimte om hun innovatie(s) op het gebied van watertechnologie te presenteren. Deelnemers zijn onder meer CirTec & KNN Cellulose, EQA Projects, AkaNova, Acquaint en Senz2.
 
Energie- & Grondstoffenfabriek
In een 17 meter lange waterbuis op de beursvloer laten de waterschappen zien hoe zij grondstoffen uit afvalwater winnen en hoe grondstoffen kunnen worden toegepast.
 
Meer informatie
Ga naar www.evenementenhal.nl/aqua, www.rioleringsvakdagen.nl of www.nationalewatertechnologieweek.nl.