DAF trucks of the year

Artikel delen

De nieuwe CF en XF trucks van DAF zijn gekozen tot ‘International Truck of the Year 2018’. De belangrijkste onderscheiding in de truckwereld werd tijdens logistiekvakbeurs Solutrans in Lyon uitgereikt. De jury gaf onder andere aan, dat de nieuwe serie trucks toonaangevend is op het gebied van transportefficiency. Een mooi compliment.

De onderscheiding komt kort nadat DAF het programma van de New CF en New XF compleet heeft gemaakt. Er zijn nog eens elf asconfiguraties toegevoegd: acht 2-, 3- en 4-assige bakwagens en drie 3- en 4-assige trekkers. De nieuwe trucks zijn tot 7 procent zuiniger, 100 tot 250 kg lichter voor een hoger laadvermogen en af-fabriek voorzien van body attachment modules voor kortere opbouwtijden. Daarmee krijgen klanten een volledige serie trucks die de nieuwe norm zet, aldus DAF.

De uitgebreide serie trucks kan gebruik maken van de nieuwe Paccar MX-11 en MX-13-motoren en de meest actuele TraXon transmissie. Interessant is verder het innovatieve Battery Energy Monitoring (BEM) systeem.

DAF Trucks, www.daf.nl/nl-n.