Gids Gezonde Leefomgeving

Artikel delen

Op de landelijke conferentie ’Alles is gezondheid’ op woensdag 7 februari in Amersfoort werd de Gids Gezonde Leefomgeving gelanceerd. Het gaat om een website die nauw verwant is aan de Atlas Leefomgeving en instrumenten aanreikt om te werken aan een gezonde leefomgeving.

Op de landelijke conferentie ’Alles is gezondheid’ op woensdag 7 februari in Amersfoort werd de Gids Gezonde Leefomgeving gelanceerd. Het gaat om een website die nauw verwant is aan de Atlas Leefomgeving en instrumenten aanreikt om te werken aan een gezonde leefomgeving.

De Gids Gezonde Leefomgeving bevat allerlei praktijkvoorbeelden en handvatten om gezondheid mee te wegen in het omgevingsbeleid. De leefomgeving moet immers gezond en veilig zijn, uitnodigen tot bewegen en ontmoetingen en prettig zijn om in te wonen. In de gids staan diverse links naar websites met praktijkverhalen, maar ook uitleg van factoren die mee of juist tegen kunnen werken in de praktijk. Bijvoorbeeld de Healthy Urban Boost toegepast in Utrecht en de Quickscan Gezonde Leefomgeving van de provincie Gelderland en GGD’en.

De gids geeft bij gezondheid in beeld tips voor het verbinden van data over leefomgeving en gezondheid. Voor een gezond plan is ook een goed beeld van de lokale situatie nodig. De Atlas Leefomgeving helpt daarbij, evenals diverse gezondheidsdata die beschikbaar zijn. Bezoek voor meer informatie www.gezondeleefomgeving.nl