Yanmar vernieuwt ViO-serie

Artikel delen

De serie mini-graafmachines met nul offset (ViO) is door Yanmar voorzien van een viertal nieuwe modellen van 2,5 tot 3,6 ton. Het gaat bij deze nieuwe generatie om de ViO26-6, ViO27-6, ViO33-6 en ViO38-6. Het zijn volgens Yanmar echte machines zonder offset: noch het contragewicht, noch de voorste delen overschrijden de breedte van de rupsbanden.

 

Yanmar toont vier nieuwe minigravers in Parijs. Op de foto de kleinste.

De kleine draaicirkel vergemakkelijkt het werken in zeer kleine ruimtes. Het compacte chassis zorgt ervoor, samen met het lage transportgewicht, dat de machientjes samen met hun hulpstukken gemakkelijk zijn te transporteren.
Met de machinist in gedachte ontwikkelde Yanmar het concept van ‘universal design’. De vernieuwde cabine kreeg meer beenruimte. De bedieningshendels en joysticks zijn ergonomischer, zodat ze gemakkelijk bereikbaar zijn en de bewegingen met een grote precisie zijn uit te voeren. De ViO27-6, ViO33-6 en ViO38-6 zijn daarvoor uitgerust met VIPPS hydraulische circuits (ViO Progressive 3-Pump System). De ViO26-6 is uitgerust met een ‘Flow Sharing’ hydraulisch systeem, bestaande uit een variabele zuigerpomp, laadsignaaldistributeur en debietverdeler.

Yanmar Construction Equipment Europe, www.yanmarconstruction.eu.