Beursnieuws van Tobroco-Giant

Artikel delen

De nieuwe skid steers en G4500 modellen zijn dit jaar op meerdere evenementen te zien. Tobroco-Giant, zoals het in rap tempo groeiende bedrijf uit Oisterwijk tegenwoordig heet, ging in april naar de Intermat in Parijs. Eind mei volgt de TKD in Almere en in september is men aanwezig op AgroTechniek Holland in Biddinghuizen.

De G4500 en G4500 Tele vormen het begin van een compleet nieuwe range aan machines.

De vorig jaar op AgriTechnica onthulde G4500 en G4500 Tele vormen het begin van een compleet nieuwe range aan machines, die in totaal uit negen modellen gaat bestaan. Ze moeten “het toonbeeld worden van productiviteit, comfort en een lange levensduur”, aldus Tobroco-Giant. Met deze nieuwelingen worden ook nieuwe typeaanduidingen geïntroduceerd. De G staat uiteraard voor Giant en 4500 staat voor 4500 kg, oftewel de 4,5 tons-klasse. En dat is tevens een segment waarin de machinebouwer nog niet actief was. Het gewicht van de G4500 begint bij 4200 kg voor de basisuitvoering en kan, afhankelijk van de opties, oplopen tot 4800 kg. Met de komst van deze machines biedt Tobroco-Giant een complete portfolio aan machines met een gewicht tussen 750 (SK211G) en 6000 kg (V761T Tele).

Skid steers

Grotere wielmotoren zorgen voor meer duw- en trekkracht en betere rijeigenschappen bij de skid steers.

Het nieuws omvat ook de vernieuwde serie skid steers, de handzame en breed inzetbare machines voor allerhande klussen. Of zoals het bedrijf het zelf omschrijft: “Of het nu gaat om hoveniers, agrariërs, pluimveehouders, bouw- en sloopbedrijven, gemeenten of iedereen die wegen en paden onderhoudt: de skid ruimt, veegt, draagt en sloopt!”

Wat is gebleven en wat is nieuw? Tobroco-Giant geeft zelf het antwoord: “Het frame is grotendeels hetzelfde en de verbrandingsmotoren zijn gelijk gebleven, maar onderhuids is er des te meer veranderd. Een nieuw ventielenblok zorgt voor extra gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om werkzaamheden precies uit te voeren. Verder worden de skid steer laders voorzien van een grotere hydrauliekpomp voor meer vermogen en een hogere opbrengst. Grotere wielmotoren zorgen voor meer duw- en trekkracht, betere rijeigenschappen en ze zijn tevens onderhoudsarm. Het is eenvoudiger geworden om banden te wisselen – zelfs op locatie -, waarbij uit een groot aantal verschillende banden valt te kiezen. Ze geven de machine een breedte tussen 76(!) en 110 centimeter. Het nieuwe bestuurdersplatform is beter geveerd en eenvoudig op te klappen. Dit geeft de bestuurder meer comfort en zorgt ervoor dat de machines compact zijn te vervoeren. Optioneel zijn de skids uit te voeren met een soft brake. Met dit systeem remt de skid steer geleidelijk na het loslaten van de stuurhendels.”

Tobroco-Giant, www.tobroco-giant.com.