Nieuwe maaiverzamelboot

Artikel delen

Op donderdag 22 maart jl. vond in het Experience Center van Dutch Power Company Conver – een presentatieruimte van 500 vierkante meter met alle machines van de DPC Groep – de introductie plaats van de nieuwe MC101 maaiverzamelboot.

De Conver MC101 is de kleinste uit de serie maai-verzamelboten. De machine is geschikt voor het verwijderen van zowel drijvende als gewortelde vegetatie. De machine kan ook worden ingezet bij het opruimen van drijfvuil in kleine meren, kanalen en andere waterlopen. Met behulp van een hydraulisch aangedreven en in hoogte verstelbare U-vormige maai-installatie komt deze maai-verzamelboot waar u maar wilt. Zelfs dichte begroeiing is geen probleem.

De gemaaide vegetatie wordt vanuit het water aan dek getransporteerd door middel van een waterdoorlatende transportband. Aan dek bevindt zich een tweede opslag transportband met een grote opslag capaciteit. Het lossen van de machine gebeurt via de voorzijde. De machinist houdt zo het maximale overzicht en heeft tegelijkertijd volledige controle over de machine. Geoogst materiaal kan via de voortransportband worden afgevoerd naar het talud of in een beunbak.

Conver
www.conver.com