Kunstgras naast restafval containers

Artikel delen

Stralend kunstgras en fleurige (nep)bloemen moeten voorkomen dat Amstelveners afval naast de ondergrondse container plaatsen. Het betreft een proef binnen gemeente Amstelveen.

Als er een afvalzak of kartonnen doos naast staat, dan zal hij wel vol zijn. Dat denken Amstelveners vaak als er naast de ondergrondse container afval is geplaatst, meldt de gemeente Amstelveen. En dat denken de volgende tien inwoners dan ook. Resultaat: een berg restafval, papier of karton naast de ondergrondse container die vaak voor slechts 25% gevuld is, zo blijkt uit onderzoek.

Volgens de gemeente is een kleurige grasmat rond de afvalcontainer te mooi om afval op te plaatsen. De gemeente Amstelveen start de proef vooralsnog bij één container. Nadat bekend is wat het effect van de aankleding is op het afvalgedrag van omwonenden, gaat het kunstgras naar een andere locatie waar de gemeente vaak meldingen krijgt over afval naast de containers.