Stille vacuümunit

Artikel delen

Op het strand van Katwijk is Fa. Schaddé van Dooren aan het werk met een hele stille vacuümunit om industrieplaten te leggen. Deze vacuümunit wordt aangedreven door een elektromotor op accu. Dankzij deze stille machine kunnen zij gewoon doorwerken als de strandgangers op het terras zitten.

De stille unit is ook een zegen voor de werknemers; geen geluidsoverlast meer en geen benzinedampen om in te werken. En vergeet het milieu niet! In de video (zien onderaan dit bericht) vertelt Lourens ten Hove over hun ervaringen en waarom zij kozen voor een elektrische vacuümunit met accu.
De vacuümunit beschikt over lithium accu’s waarmee ruim een dag mee gewerkt kan worden. Dankzij het start/stop systeem wordt de elektromotor, die de vacuümpomp aandrijft, alleen ingeschakeld wanneer het vacuüm in de zuignap te veel afneemt. Of het juiste vacuümniveau bereikt is wordt ook weergegeven door de verlichte vacuümmeter en de duidelijke rode en groene lamp op de machine. De machinist kan met de afstandsbediening vanuit een shovel of kraan het vacuüm activeren en het product weer lossen. Op de afstandsbediening ziet de machinist ook, middels rode en groene lampen, of het veilig is om te hijsen.

Video bekijken:

Nimatech, www.nimatech.nl