Vijftiende editie grootste vakbeurs voor openbare ruimte

Artikel delen

Vakbeurs Openbare Ruimte, voorheen Dag van de Openbare Ruimte, vormt al 15 jaar dé ontmoetingsplek voor professionals die zich bezighouden met ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Dit jaar opent Jaarbeurs Utrecht op woensdag 26 en donderdag 27 september haar deuren voor dit grootste evenement voor openbare ruimte.

Openbaar Groen: Inrichting openbare ruimte

Vakbeurs Openbare Ruimte biedt een allesomvattend aanbod van producten en diensten. Van bestrating en ondergronds tot straatmeubilair en groen; op de beurs komen bezoekers in aanraking met alle facetten van de openbare ruimte.

Dit jaar zijn er bijzondere initiatieven van verschillende bedrijven te vinden. Op Het Plein wordt een realistisch nagebootste ontmoetingsplek in de openbare ruimte gecreëerd, waar goed duidelijk wordt wat mogelijk is op het gebied van professionele en duurzame inrichting van openbare ruimte. Een ander initiatief is het sfeervolle Plein Bordeaux, waar bedrijven hun toepassingen laten zien voor klimaatadaptatie. In de Groene Stad worden alle ontwikkelingen rondom groen en duurzaamheid getoond. Bovendien wordt er een ‘ondergrondse ervaring’ gemaakt tussen twee beurshallen, waar bezoekers de openbare ruimte vanuit een uniek perspectief kunnen ervaren.

Lezingen

Naast de ruim 600 bedrijven en organisaties, is er deze editie ook een sterk lezingenprogramma. Deze lezingen geven een actueel beeld van de thema’s waar specialisten zich mee bezighouden. Zo delen experts kennis over de toekomstbestendige vitale groene stad, maar ook onderwerpen als de waarde van ondergrondse ruimte en de digitale revolutie worden uitgebreid behandeld.
Nieuw dit jaar is de Groenspiratie Tour van één van de hoofdsponsors Stichting Groenkeur: een tour die langs verschillende exposanten gaat die in een korte pitch uitleg geven over de laatste ontwikkelingen en bijzonderheden binnen de groensector. Deze thema’s staan ook centraal in de Collegezaal van NL Greenlabel. Daarnaast wordt in Hal 4 wordt een Kennis Arena ingericht, waar op woensdag aangeschoven kan worden bij Het Omgevingstheater, en waar op donderdag het thema Slimme Dorpen centraal staat.

Voor kenners en professionals in ontwerp en onderhoud

De beurs richt zich op ambtenaren, landschapsarchitecten, ontwerpers, stedenbouwkundigen, planologen en andere professionals, maar ook op burgers die zich betrokken voelen bij de ontwikkeling van hun eigen leef- en werkomgeving. Ga voor meer informatie of registratie voor een gratis bezoek naar www.openbareruimte.nl