LED werklampen verlichten het zware werk

Artikel delen

Tijdens werken in het donker is goede verlichting van groot belang. Hierdoor kun je veiliger en efficiënter werken en is er dus minder kans op ongelukken, schade en fouten.

Wegwerkzaamheden zijn een typisch voorbeeld van werk dat vrijwel altijd in het donker wordt uitgevoerd. Pas als de rest van Nederland gaat slapen komen de wegwerkers in actie met hun asfalteermachines, walsen en andere apparatuur. Zij weten dan ook als geen ander hoe belangrijk goede werklampen zijn. Om het resultaat van hun werk te zien, zijn de wegwerkers gedurende de hele nacht namelijk afhankelijk van de lampen.

Advies over de juiste lamp
Het is daarom belangrijk dat kijken in het licht niet verblindend is, voor zowel de wegwerkers als het voorbijrijdende verkeer, en dat je ogen er niet extra vermoeid door raken. Machinebouwer Wirtgen Nederland heeft GrootJebbink BV gevraagd om advies voor een werklamp die aan die eisen voldoet.

GrootJebbink BV is de importeur van Nordic Lights werklampen in de Benelux. De werklampen van dit Finse merk staan bekend om hun hoge lichtopbrengst, betrouwbaarheid en lange levensduur.

Wirtgen heeft de Vögele asfalteermachines op advies van GrootJebbink uitgerust met een ovalen LED werklamp met een witte lens. Het voordeel van een witte lens ten opzichte van een standaard transparante lens is dat wanneer je er in kijkt, je niet verblind wordt door het licht.

Zacht voor de ogen
Inmiddels hebben de lampen hun waarde in de praktijk bewezen. De wegwerkers van BAM Infra, die machines gebruiken die met deze lampen zijn uitgerust, bevestigen dat ze niet verblind worden als ze in het licht kijken en dat ze goed zicht hebben op het net gelegde asfalt. Met name diegenen die achterop of naast de asfalteermachine lopen ervaren dit licht dan ook als ‘zachter voor de ogen’.


GrootJebbink adviseert over LED verlichting op allerlei voertuigen en machines. Meer weten? Kijk dan op www.grootjebbink.nl/werklampen