Diagnoseapparaat speurt storingen op

Artikel delen

Bouw-, grondverzet- en veegmachines zijn voertuigen die gedurende lange werkdagen in extreme werkomstandigheden gebruikt worden. Daardoor kunnen onregelmatig storingen optreden. Stationaire motoren zijn ook ontwikkeld om lange werkcyclussen te draaien. Deze verschillende voertuigen en machines hebben dus behoefte aan een diagnoseapparaat dat eventuele problemen snel kan lokaliseren, maar ook onderhoudstaken kan uitvoeren. De Jaltest OHW is dan een aantrekkelijk optie.

Jaltest OHW (Off-highway) is gereedschap om diagnose te stellen op de machine die een storing heeft. Bovendien bevat de software een grote database van technische informatie en een werkplaatsbeheer module. In deze module vindt automatische detectie plaats van foutcodes: aflezen en beschrijving van de opgeslagen foutcodes gebeurt in iedere ECU. Er is sprake van detectie van een volledige lijst met storingscodes van alle systemen in het voertuig. Er kunnen maximaal acht sensoren tegelijkertijd worden gemonitord. Jaltest informeert u welke connector te gebruiken en de plaats in het voertuig.
De werkplaatsmodule bevat verder: aansturing en aanpassing van componenten, onderhoudsgegevens en onderhoud reset, bedrijfsuren en verbruik van het voertuig, kalibratie van onderdelen, systeem technische data (Motor, Transmissie, et cetera), interactieve elektrische schema’s, probleemoplosser volgens symptomen, technische gegevens van de machine (volgens Motor type), beheer en rapporten van onderhoud, diagnose en taken en toegang tot de historie van de machine.

Dekking

De dekking van de software betreft:

  • Constructie en grondverzet machines: BAE systems, Bosch Rexroth, Case construction, Caterpillar, FIAT Kobelco, Grove, Hitachi, John Deere, Komatsu, Kubota, Liebherr, Manitou, New Holland construction, Terberg, Terex – Demag, Volvo construction, et cetera.
  • Veegmachines: ASH, Ausa, Eurovoirie, Mathieu-Yno, Ravo, et cetera..
  • Stationaire motoren: Caterpillar, Cummins, Detroit diesel, Deutz, Iveco-FPT, Kubota, MAN, Mercedes-Benz, MTU, Perkins, Scania, Sisu, Volvo Penta, et cetera.
  • Tractoren en maaidorsers: Case iH, Caterpillar, Claas, Deutz-Fahr, Fendt, John Deere, Massey Ferguson, McCormick, New Holland, Renault, Valtra, et cetera.

Een volledig overzicht vindt u op de website.

DiagnosES, www.diagnosexl.nl