MagProtect opvallende laadklepbeschermer

Artikel delen

Ze werken prima, die dunne stalen laadkleppen van veel vrachtauto’s. Alleen voor andere weggebruikers hebben ze een groot nadeel: je ziet zo’n laadklep bijna niet en voor je het weet ontstaat er (letsel)schade. MagProtect uit IJmuiden heeft speciaal voor laadkleppen een opvallende magnetische hoekbeschermer ontwikkeld.

Het prototype van de MagProtect met de sterke magneet en het scharnier.

Tekst: Pieter de Mos / Beeld: MagProtect

Guillotine, scheermes, snijplank; het zijn in dit geval scheldwoorden geuit door fietsers die net op tijd (en soms ook niet) de laadklep konden ontwijken. Want de zichtbaarheid daarvan is vaak beneden peil. De ‘vlaggetjes’ zijn vaak vuil en daardoor slecht zichtbaar en de moderne versie met (led)lampjes bovenop blijkt te falen wanneer de zon er langs schijnt.

Sterke magneet

De verbeterde versie van MagProtect moet de zichtbaarheid fors vergroten. Zo zorgt een stevig scharnier met sterke magneet ervoor, dat de fel gekleurde kunststoffen beschermhoek goed vast op zijn plek blijft zitten op de laadklep. Wegwaaien en kwijtraken is er niet meer bij, zoals bij pionnetjes regelmatig gebeurt. Bij het bereiken van de grond klapt de MagProtect gewoon om. Bij het omhoog gaan van de klep zorgt de krachtige magneet ervoor, dat hij weer automatisch als beschermhoek gaat fungeren. Pas bij het inklappen van de laadklep haalt de chauffeur de beschermhoek(en) weg.

De opvallende magnetische hoekbeschermer is speciaal voor dunne stalen laadkleppen ontwikkeld.

Druk verkeer

De verbeterde versie met scharnier is ontwikkeld in samenwerking met transportbedrijf St. van den Brink uit Ermelo, dat de nieuwe MagProtect uiteraard als eerste is gaan gebruiken. Het transportbedrijf vindt de hoekbescherming van groot belang, enerzijds omdat het veel supermarkten bevoorraad en daardoor veel laadklepbewegingen in druk verkeersgebied maakt. Anderzijds omdat het wil voorkomen dat de eigen spullen of die van klanten worden beschadigd.

Brede toepassing

De hoekbeschermers van MagProtect zijn er niet alleen voor laadkleppen. Ook de vorken van heftrucks of uitstekende steigerdelen worden er zichtbaarder door. En niet te vergeten de bakken van wielladers, verreikers en soortgelijke machines. Bij de staalverwerkende industrie worden ze op pakketten plaatmateriaal geplaatst. Overal waar magneten hechten is de nieuwe MagProtect in feite toe te passen. Voordeel van de gladde kunststof hoekbeschermers is tevens, dat dekzeilen er niet achter blijven haken en er ook hier minder schadekosten ontstaan.

MagProtect, www.magprotect.nl.