SAES breidt programma verder uit met Erkat

Artikel delen

SAES International uit Weert breidt het toch al omvangrijke leveringsprogramma verder uit met Erkat. Erkat Spezialmaschinen & Service GmbH staat te boek als dé fabrikant van hyraulische frezen. Met de overname van Erkat door Epiroc was een uitbreiding van het leveringsprogramma door Saes een logische stap. Saes treedt per direct op als nieuwe Erkat ditributie- en servicepartner. Tevens zullen op korte termijn enkele frezen aan de verhuurvloot van Saes worden toegevoegd.

Saes is bekend als OEM aanbouwdelenfabrikant en als distributeur van diverse A-merken zoals Epiroc (voorheen Atlas Copco) en Xcentric Ripper. Nu komt daar dus Erkat bij. De frezen lenen zich uitstekend voor het uitvoeren van bodemstabilisatie en -verbetering, het frezen van sleuven in grond, steen of beton en als houtfrees om boomstronken te rooien.
Het programma is divers. Niet alleen is er keuze uit verschillende groottes en sterktes, maar ook levert Erkat zowel vaste (ER-serie) als 360° roterende ERU-modellen. Dan is er nog een scala aan mogelijkheden qua boorkoppen, bits en tandpunten. De frezen zijn dan ook exact af te stemmen op een bepaalde ondergrond of specifieke werkzaamheden. Tot slot bieden de Erkat frezen uitkomst op locaties waar strenge richtlijnen gelden ten aanzien van geluidsoverlast en trillingen. In dat geval is een sloophamer geen optie, maar Erkat frezen bieden hier toch uitkomst zonder dat prestaties daar onder hoeven te lijden.

SAES International BV, www.SAES.nl