Duurzame onkruidbestrijding

Artikel delen

Oeliatec breidt voor komend modeljaar haar programma naar boven uit met een hydraulische- en aftakasaangedreven machine. De machine komt naast de bestaande machines in het programma en krijgt de naam Binic. De Binic wordt leverbaar met een 500 of 1.000 liter watertank.

De hydraulisch aangedreven versie van de Binic is bedoeld voor werktuigdragers met een laadvermogen van minimaal 850 kg voor de versie met 500 liter watertank en 1.350 kg voor de 1.000 liter uitvoering. Met uitzondering van de aandrijving is de techniek van hetzelfde als de overige modellen. Dit betekent dat de watertemperatuur elektronisch geregeld wordt tussen de 99 en 100°C en dat de boiler geschikt is voor diesel en BtL (Biomass-to-Liquid). Met die laatste brandstof werkt de Binic CO2-neutraal.

Doordat de hydraulische aandrijving meer water kan verpompen levert de machine een hogere opbrengst van maximaal 20 liter/minuut. De machine kan daardoor optioneel uitgerust worden met diverse doseerbakken van 80 tot 120 cm breed. Deze doseerbakken zijn voorzien van de gepatenteerde spuitnozzle van Oeliatec. De fabrikant probeert daarmee onkruid te doden met zo min mogelijk water (en energie). De werksnelheid bedraagt circa 2 km/uur.
Speciaal voor de Nederlandse markt wordt de Binic ook leverbaar in een aftakasaangedreven versie. Deze versie komt op een chassis in de hefinrichting van de trekker en wordt aan de achterzijde ondersteund met twee zware zwenkwielen.


Standaard zijn alle machines voorzien van draadloze afstandbediening met touchscreen. Naar keuze kan de machine uitgerust worden met diverse doseerbakken, slanghaspels en één- of twee persoonsbediening. Ook is er een hogedrukuitvoering beschikbaar met maximaal 200 bar en 90°C warm water. De Binic is leverbaar vanaf maart 2019.

RAMM BV, www.ramm.nl